Kategorije: Clubbing & KoncertiNovosti

Jubilarni Pozitivan Koncert postaje dvodnevni događaj

  • Datum objave: 26.11.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Tradicionalni Pozitivan koncert došao je do svog desetog izdanja i po prvi puta idu u formi dvodnevnog festivala.

Na pozornici Velike dvorane zagrebačkog Doma sportova 28. studenog nastupit će TBF što će biti idealna prilika poslušati nove pjesme s albuma koji se trenutno ‘kuha’, Jinx kojima je ovo prvi nastup na Pozitivcu, Elemental koji se mogu pohvaliti da su nastupili na prvom koncertu 2005., te riječki Jonathan koji će otvoriti ovogodišnje izdanje Pozitivnog koncerta.

Drugoga dana, 29. studenog, sviraju Dubioza kolektiv, ‘punk-folk-wellness mašina’ Brkovi, Kandžija i njegove Gole žene, te bend Luxus Lord koji čine glazbenici iz raznih domaćih underground bendova, a koji će predstaviti debi album “Jutro nije bajka”.

Dnevne i festivalske ulaznice u prodaji su od petka, 5. rujna od 9 sati.

Do 21. rujna cijena im je 40 kuna (dnevna) i 70 kuna (dvodnevna), od 22. rujna do 2. studenog 50 kuna i 85 kuna, od 3. studenog do 27. studenog 60 i 95 kuna, dok će na dane koncerta cijena dnevne ulaznice biti 70 kuna.

Prodajna mjesta u Zagrebu su: glazbena knjižara Rockmark, Dancing Bear Shop, Dallas Music Shop, Aquarius CD Shop, Dirty Old Shop i sva Eventimova prodajna mjesta širom Hrvatske.

Pozitivan koncert tradicionalno organizira Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles Agencija uz Svjetski dan borbe protiv AIDS-a (1. prosinca), sa snažnom edukativnom porukom.

U proteklih devet godina Pozitivan koncert rastao je prirodnim putem. Prvih pet sezona (2005-2009) održavao se u Tvornici kulture, jedne zime (2010.) napravio je korak preko Draženovog doma prema Velikoj dvorani Doma sportova gdje se održava četvrtu godinu zaredom. Svako izdanje dosad bilo je rasprodano s tim da su ulaznice protekle četiri sezone nestale nekoliko dana prije događaja.

Pozornicom Pozitivca prodefilirali su najjača imena domaće rock scene, a koncerte je posjetilo više od 45.000 ljudi što ga čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock koncertom.

, , , , , , , , ,

popis festivala