Kategorije: InterviewTop Vijesti

Joe Ford: “Nisam nikad bio na festivalu”

  • Datum objave: 19.03.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Najveći europski soundsystem festival ove će godine održati čak 77 službenih Outlook launch partya u 25 država svijeta. Među njima se našla i Hrvatska te zagrebački party koji će se održati 21. ožujka u Tvornici kulture u suradnjis  CTF!Cro ekipom. Iz Velike Britanije dolazi mladi genijalac Joe Ford, od nedavno član jedne od najprestižnijih drum’n’bass etiketa Shogun Audio. Samo dva dana nakon gostovanja u Zagrebu izlazi mu i samostalni EP za Shogun Audio imena „The Moment“ ft. Tasha Baxter. Popričali smo s njim o produkciji, glazbi i festivalima.

1. U jednom od intervjua spominješ da si naviknuo završiti trake za nekoliko dana. Čini se kao da si hiperproduktivan, pa znači li to da od tebe možemo očekivati poplavu novih traka ?

To je bio slučaj prije, danas provodim više vremena usavršavajući glazbu. Prije kada bih samo projurio kroz svoju glazbu, moje uši nisu bile toliko prilagodljive kao što su danas, čini mi se kao da otkrivaju mane.

2. Gdje te najviše zadesi inspiracija?

Puno je toga u igri, teško je odabrati samo jedno. Preview glazbe drugih izvođača, film, igrice, bilo što povezano sa SF-om…

3. Koji je bio tvoj glazbeni odabir prije drum’n’bassa?

Bio sam više u metal instrumentalima i jedva da sam išta drugo slušao.  To je trajalo godinama dok nisam pronašao dubstep, pa nakon toga drum’n’bass.

4. Tvoj novi dom Shogun Audio krcat je velikim imenima. Kakav je osjećaj biti dio te obitelji i s kime bi s etikete volio surađivati?

Ostvario mi se san i jako sam sretan zbog toga. Također, to me tjera da više radim i dobar je to alat za motivaciju. Što se tiče suradnji, mislim da bilo tko od nas može raditi zajedno i stvoriti nešto jako cool. No moram reći da je Icicle izvor inspiracije već godinama i bilo bi zanimljivo čuti suradnju s njime. Tko zna što se može dogoditi.

5. Ovo će biti tvoj drugi put u Hrvatskoj, a tek prvi u Zagrebu, 21. ožujka na Outlook launch partiju. Što možemo očekivati od tebe i što ti očekuješ od nas?

Imam nekoliko neobjavljenih traka, što mojih, što od prijatelja, to će biti prava poslastica. Ne znam što očekivati od publike.

6. Gdje vidiš budućnost bass glazbe i što bi htio postići u idućih nekoliko godina?

Ha! Ovo je baš pravo pitanje, ne mogu predvidjeti ništa s velikom sigurnošću, ali mogu zamisliti da će se ljudima više sviđati dublji, minimalniji zvuk kad se zasitimo glasnih stvari. Možda ćemo se tada više prebaciti na uživanje u bendovima i pravim instrumentima, tko zna. Volio bih raditi trake koje rasturaju na plesom podiju, kao što su Noisia “Stigma” ili Spor “Kingdom”. Ali to je jako ambiciozno. Ako ne to, volio bih stvarati lijepu glazbu u kojoj mogu uživati i ljudi koji ne slušaju bass glazbu.

7. Imaš li kakve zle planove koje želiš podijeliti s nama?

Rekao bih vam, ali bi vas morao ubiti.

8. Koji je najbolji festival na kojem si bio?

Nisam bio niti na jednom, osim ako ne brojite Leeds fest na kojem sam bio s tatom kad sam imao 12 godina. Čuo sam da imate stotine festivala u Hrvatskoj. Baš ste sretnici.

Festival.hr

 

, , , , ,

popis festivala