Kategorije: AktualnoDomaći Festivali

Jeff Mills – prvi na listi headlinera ovogodišnjeg Dimensions festivala!

  • Datum objave: 26.03.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

Dimensions tim i ove godine priprema kvalitetan program i prave poslastice za sva osjetila! Jeff Mills, jedan od utemeljitelja techna, prvi put se penje na tvrđavu Punta Christo!

Uz Roberta Hooda, Carla Craiga i Joeya Beltrama, Jeff Mills jedan je od najvećih američkih imena techno glazbe i zadnji u dugoj liniji detroiških talenata koji su stekli internacionalnu reputaciju. U kasnim 80-im, zajedno s “Mad Mikeom Banksom, osnovao je techno kolektiv Underground Resistance kojeg je kasnije napustio kako bi se više posvetio svojoj solo karijeri.

Mills je 1992. osnovao vlastiti label, nazvan “Axis“, koji mu je omogućio da zadrži umjetničku neovisnost i neograničenu produkciju. Dok nastupa kao DJ diljem svijeta, njegova umjetnička karijera odlazi puno dalje od samo techno glazbe. Za više od desetljeća ostvario je razne suradnje, bio uključen u mnogobrojne projekte te neprestano razvija i rekreira individualne nastupe, unutar i van svih granica.

Dimensions i ove godine u Pulu dovodi najznačajnije svjetske predstavnike housea, techna, disca, soula, jazza funka, a uz njih publika će imati priliku čuti i mlade talente. Beskompromisan odabir izvođača, divan jadranski ambijent i prijateljski ugođaj temelji su koji čvrsto drže ugled ovog događaja bez premca.

Veliki koncert otvaranja šestog Dimensions festivala održat će se u srijedu 30. kolovoza u pulskoj Areni, a sami festival na tvrđavi Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 660 kuna, a ulaznica za koncert otvorenja iznosi 325 kuna. Ulaznice možete kupiti u Entrio sistemu ili Entrio prodajnim mjestima.

Festivalska ulaznica omogućuje ulaz na festival od četvrtka, 31. kolovoza 2017., dok se ulaznica za koncert otvorenja prodaje posebno.

, , ,

popis festivala