Kategorije: AktualnoDomaći Festivali

Interview sa Valentinom Kanzyaniem uoči HYTE spektakla u Zadru!

  • Datum objave: 12.07.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Prije dolaska na HYTE vikend spektakl u Zadar, koji će se održati 22. i 23. srpnja na plaži Kolovare i zadarskim klubovima, popričali smo s jednim od headlinera.

10373066_10152062646875740_5364895375538736337_o

Valentino Kanzyani, DJ s dva desetljeća dugom i uspješnom karijerom, osnivač slovenske techno scene, producent s brojnim uspješnim izadnjima, donedavnim članom Cadenza obitelji i artist koji iza sebe ima mnoge kolaboracijama s poznatim inozemnim artistima. 

 

Tvoja etiketa Jesus Loved You opet je u akciji. Što je novo i što možemo očekivati?

Pa novost je da su skoro dvije nove ploče vani! Izašao je i Love Reloaded EP od jednog talenta iz Manheima koji se naziva Padež. Izašao je i Exposed EP rumunjskog dvojca zvanog Vinyl Speed Adjust.

Najnoviji je upravo u pripremi, ostavio bi ga kao tajnu, da bude odlično iznenađenje!

Motivacija za rehabilitacijom labela leži u kvantiteti kvalitetne muzike i talentiranih producenata koje susrećem u životu i radu, ali i u mojoj želji da omogućim manje poznatim, a opet mnogo talentiranim artistima da izdaju svoju muziku!

 

Što se novog sprema u studiju?

Svašta! Eksperimentiram sa zvukom kao nikad do sad! Dešavaju se zanimljive kolaboracije s prijateljima, gdje prelazimo zadane okvire techna i housa te ulazimo nešto eksperimentalniji zvuk, igramo se s vokalima i različitim instrumentima … Nisam siguran kako i kada to prezentirati javnosti, ali zabava je u procesu stvaranja!

Od izdanja na putu za van je još par remixeva! Njih nekako najviše izdajem jer netko drugi postavi rok kad stvar treba biti završena i odluči da li je zadovoljan s njom! Meni je zapravo jako teško odlučiti kad je proces stvaranja završen, jer uvijek mislim da se još nešto može popraviti , pa promijeniti, pa onda to već više nije ista stvar. U rujnu se sprema i moje izdanje za izdavačku kuću Bla Bla iz Amsterdama.

13394140_1108760582519512_7161831818789392867_n

Kako opisuješ elektronsku scenu danas i gdje vidiš prostor za rast?

Pa scena je definitivno veća i bogatija nego ikad … Ne nužno kvalitetnija u odnosu

na kvantitetu, ali prostora za rast svakako ima! Sve više mladih se interesira za taj tip glazbe, doduše prije nije bilo toliko i nekvalitetne glazbe, ali to upućuje da je to valjda neki i svjetski trend, neovisno o žanru, od popa do hip-hopa . S druge strane, srećom sve više kvalitetne jako kvalitetne glazbe, sve je vise eklektičnosti u setovima, nekih crossovera. Oni koji se zaista zanimaju za glazbu i rade to iz ljubavi i strasti , istražuju , “kopaju” po record shopovima , pronalaze nevjerojatnu , zaboravljenu muziku , koja je bila underground i u svoje vrijeme , a sada zvuči još luđe. Sve to doprinosi nekoj šarolikosti, zanimljivosti i mogućnosti da se DJ i izraze kako još nikad do sada nisu mogli , a i publika da uvijek nađe nešto po svom ukusu ! (Ako ga ima?!:D)

 

Priča se kako Hrvatska, festivalska destinacija i zemlja za kvalitetan odmor lagano postaje nova Ibiza. Kako to komentiraš s obzirom da si dugo godina i živio na Ibizi?

Zar nije poanta smisliti nešto neviđeno, biti originalan?

Ibiza je specifično mjesto s jakom dugom povijesti, tamo se partijalo još od 60-ih, ali ipak nikad nije bila festivalska destinacija. Specifična je po tome što je na jednom otoku toliko klubova i takav spoj ljudi starih, mladih, bogatih, zvijezda, hipija, rejvera… Na istom danceflooru … ili je bar donedavno bilo tako dok se nisu počeli fokusirati više na vip lože i slično tome.

Hrvatska pak ima sjajan potencijal da postane najjača svjetska festivalska destinacija – ako to već nije? Sa širokom ponudom raznih festivala duž svoje prelijepe obale, od mega komercijalne Ultre u Splitu, do malenih festivala poput Gardena u Tisnom, Sonusa i drugih festivala na Pagu, Dimensions i Outlook u Puli, eto i HYTE stiže u Zadar. Svi su zanimljivi na svoj način i obraćaju se svojoj specifičnoj publici što je sjajno! Hrvatska to ne smije izgubiti i treba raditi na tome da se ta ponuda razvija dalje! Ne brojčano već kvalitetom usluge – a na tome još treba malo poraditi!

2016_HYTE_Croatia_1920x1280_2_2

Imaš li neko omiljeno jelo kada dođeš u Hrvatsku?

Pa inače nastojim živjeti veganski sto mi uglavnom dobro ide! Međutim u Hrvatskoj se volim počastiti friško ulovljenom ribom! Nema joj ravne, nigdje na svijetu! :)

 

Izdvoji nam par novih newcomera na elektronskoj sceni na koje bismo po tvom mišljenu trebali skrenuti pozornost?

Dvojac Sadee = David Nicolas i Sebastian Werle – odlični Djevi s kojima sam već par puta imao priliku svirat back2back-u na brodu na Sonus festivalu, zatim L.Y.E – Loquace, Yamen & Eda Super producenti iz Francuske, Vinyl Speed Adjust dvojac iz Rumunjske čije izdanje će uskoro izaći na Jesus Loved You, te Andrew James Gustav koji je vrlo originalan i odličan DJ.

 

Da možeš ostvariti bilo koju suradnju na svijetu, s kim bi se spojio i zašto?

Sa Brian Enoom :) Volio bi barem da ga upoznam i da vidim kako radi i razmišlja o muzici! Drugi kandidat je Steve Reich jedan najinteresantnijih klasičnih skladatelja u zadnjih 100 godina.

2016_HYTE_Croatia_1920x1280_2_1

HYTE nakon Ibize, New Yorka, Barcelone, Amsterdama i brojnih svjetskih metropola, po prvi puta stiže u ovaj dio Europe i to baš u Zadar. Što očekuješ od ovog partija i misliš li da je to velika stvar za grad kao što je Zadar?

Čini mi se super da jedna ovakva organizacija kao HYTE stiže u Zadar. Odlično je za promociju grada u svakom obliku, jer HYTE inače organizira partije u najpoznatijim destinacijama ili mekama elektronske muzike kao što su Berlin, Amsterdam i Ibiza, Siguran sam da će biti nezaboravno, a za njih sviram i na Ibizi u klubu Amnesia malo poslije Hyte Zadar eventa i jako se veselim prvom susretu u Zadru.

 

Koja bi bila tvoja poruka za sve clubbere i posjetitelje HYTE Zadar eventa 22. i 23.7. u Zadru?

Volite se i širite ljubav na danceflooru! Ne napadajući cure hehe, već imajući obzira, kulture i tolerancije jedni prema drugima. Pružite pomoć ako vidite da je nekom loše i širite dobre vibracije! :)

, ,

popis festivala