Kategorije: Lifestyle FestivaliNovosti

Hrvatska druga najljepša festivalska destinacija na svijetu

 • Datum objave: 12.03.2015.
 • Autor članka: Festival.hr

Najveća svjetska platforma za distribuciju elektroničke glazbe – Beatport – objavila je top listu trinaest najljepših festivalskih destinacija koje će vas, kako kažu, potpuno očarati i koje nikada nećete željeti napustiti. Na listi su hrvatski festivali zauzeli čak tri vrlo visoke pozicije – drugo, treće i sedmo mjesto!

„Otkako postoje glazbenici, postoje i glazbeni festivali, no cijela se priča u posljednjih nekoliko godina podigla na jednu višu razinu. Već u prvom mjesecu 2015. godine vidjeli smo preko desetak vrlo impresivnih festivalskih najava na destinacijama diljem cijeloga svijeta.“ piše Beatport. Prema svojem je odabiru sastavio listu najluđih i najegzotičnijih festivalskih destinacija na svijetu, a na listi su se našli redom sljedeći festivali:

 1. Calvi on the Rocks, Francuska
 2. Dimensions Festival, Hrvatska (Pula)
 3. Hideout Festival, Hrvatska (plaža Zrće)
 4. Secret Solstice, Island
 5. Sónar Festival, razne lokacije
 6. Snowbombing, Austrija
 7. Garden Festival, Hrvatska (Tisno)
 8. Melt! Festival, Njemačka
 9. Annie Mac Presents: Lost & Found, Malta
 10. Horizon Festival, Bugarska
 11. Taico Club Festival, Japan
 12. Meadows in the Mountains, Bugarska
 13. Leysin 2015 Worldwide Festival, Švicarska

Pogledajte detaljniji opis, fotogaleriju i video materijale plasiranih festivala.

Plaža Zrće, koja se krasi visoko treće mjesto Beatportove top liste, ovih nam dana donosi velike novosti. Poznati fesivalski brend Ibiza Rocks u partnerstvu s novaljskim klubom Papaya objavio je drugu fazu najave izvođača za hrvatsku inačicu festivala – Croatia Rocks festival – koji će se održati u klubovima Papaya i Aquarius ovoga ljeta od 19. do 23. srpnja. Tako će se velikim imenima kao što su Fatboy Slim, Rudimental, Clean Bandit i Wilkinson pridružiti i neka od najpopularnijih novih imena glazbene scene – The Vaccines, Gorgon City, Bondax, Years&Years te mnogi drugi! Potpuna najava festivala Croatia Rocks kao i ulaznice za festival, dostupne su na www.croatiarocks.com.

, , , , , , , , , , , ,

popis festivala