Kategorije: AktualnoDomaći FestivaliNovosti

Goulash Disko Festival za kraj ljeta na Visu!

  • Datum objave: 07.07.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Hrvatska će u rujnu postati domaćin prvog crowdfunding glazbenog festivala na svijetu! Goulash Disko festival, na kojem će se pretežno puštati razni stilovi glazbe – od balkan beata i drum&bassa do reggaea i electro swinga – održat će se od 3. do 6. rujna ove godine u Komiži na Visu.

Festival organizira Yves Taquet, Belgijac koji živi u Hrvatskoj, a podršku je dobio od kluba Aquarius s Visa, koji će biti domaćin ovog po svemu posebnog četverodnevnog festivala.

U samo 40 dana otkako je na ulule.com/goulash postavio svoj crowdfunding profil, Yves je za potrebe festivala prikupio sva potrebna sredstva te tako omogućio festival prepun balkan beats i global bass ritmova, reggae, nu cumbia, funk, drum&bass, chillstep, afro i mnogih drugih world music žanrova koji će od jutra do mraka zabavljati, opuštati i stavljati osmijeh na ionako nasmijana lica svih njegovih posjetitelja.

Glazbenici koji su do sada potvrdili svoje gostovanje na Goulash Disku su: MC Soom T,  [dunkelbunt], Sacha Dieu, Gypsy Box, Haris Pilton, Pedrolito Radioglobal, Filip Motovunski, DJ Tagada, Kobe Louis Charles, Luca Vaga, Rafael Aragón, Boris Viande, Selector Lazy Face, Balkan Hotsteppers, a line up još uvijek nije zaključen.

Organizacija festivala u rekordno kratkom vremenu pretvorila se u svojevrsni pokret; Yves je tako financijsku potporu dobio iz Španjolske, Belgije, Francuske, Italije, Australije, Danske, Poljske… Sudeći po podršci koju dobiva, njegov je projekt ujedno i jako dobra promocija Hrvatske.

Na festivalu će osim u glazbenim atrakcijama, posjetiteljima omogućiti i uživanje u gotovo tropskoj oazi na Komiži, bit će i besplatne hrane (janjetina na roštilju!) i zanimljivih izleta brodom.

“Moj projekt prepoznali su i sami šefovi platforme ulule.com koji su ga stavili na svoje početne stranice kao jedan od najatraktivnijih projekata. Već je preveden i na šest stranih jezika. Vlada nevjerojatan entuzijazam oko projekta: ne prođe dan a da me ne nazove neki DJ ili bend koji želi sudjelovati na festivalu. Imam već i partnere u Londonu i Lisabonu koji mi pružaju podršku”,  kaže Yves.

Uz sve navedeno Goulash Disko ima i posebne, povoljnije, cijene za stanovnike iz Hrvatske i regije. Tako svi će svi oni festivalsku ulaznicu, umjesto 500, platiti svega 250 kuna! Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na službenoj web stranici, a aktivnosti vezane uz festival možete pratiti i na Facebooku.

, , , , , , , , ,

popis festivala