Kategorije: AktualnoDomaći FestivaliNovosti

Gosti iz čak 75 zemalja na ljetnom spektaklu Ultra Europe

  • Datum objave: 18.04.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Predstavljanje lokacija održavanja festivala Ultra Europe ovo ljeto, najava novih izvođača, kao i rekordni rezultati prodaje ulaznica bili su povod današnjeg okupljanja organizatora festivala na konferenciji za novinare u prostorijama splitskog stadiona Poljud. Ultra Europe je dosad premašio sva očekivanja, a već bi u svom prvom izdanju mogao ući na listu deset najboljih događaja elektronske glazbe u svijetu.

Interes za festival koji će se održati od 12. do 14. srpnja dolazi iz čak  svijeta, a rezultati navale na ulaznice, s preko 60 posto prodanih, obaraju sve rekorde. Na konferenciji je potvrđeno još šest vrhunskih izvođača, čime line-up premijernog izdanja festivala Ultra Europe trenutno broji više od 30 zvijezda elektronske scene.

ultra 3

Nije slučajno da su organizatori za ovo predstavljanje izabrali upravo jednu od lokacija te ujedno okosnicu održavanja festivala – „poljudsku ljepoticu“ na kojoj će se odvijati prva dva dana festivala. Na objema lokacijama posjetitelji mogu očekivati ambijent koji priliči ovakvom događaju – kapacitet splitskog stadiona narast će do 40.000 mjesta s VIP prostorom za 3.000 osoba na dosad najvećoj poljudskoj i regionalnoj pozornici, koju će krasiti neviđena produkcija i specijalni efekti.

Na konferenciji su predstavljena i nova glazbena imena koja će sudjelovati na festivalu Ultra EuropeSvjetski poznati britanski duo Chase & Status, Dub House, švedski duo Cazzette, turski progressive house majstor te autor velikog hita “Tung” Deniz Koyu nastupit će na glavnoj pozornici u Splitu, uz ostale svjetske izvođače elektronske glazbe kao što su Afrojack, AVICII, Armin Van Buuren i Hardwell. Pozornica Carl Cox & Friends  dobit će pojačanje u vidu britanskog DJ-a Yousefa, te švedskog techno DJ-a i producenta Adama Beyera. Mnogobrojne Australce koji su kupili kartu za posljednji dan festivala Ultra Europe na bazenima Hotela Amfora Grand Beach Resort sigurno će oduševiti australski duo Nervo. S ovim novim potvrdama, trenutni line-up broji 30 izvođača u Splitu i Hvaru kroz sva tri dana festivala, dok se do početka očekuju potvrde još barem petero glazbenika.

http://www.youtube.com/watch?v=CompHWmArjc

Posebno dizajniran prostor i produkcija, s kapacitetom od 8.000 ljudi, očekuje se na pozornici Carl Cox & Friends, dok će se 2.500 ljudi zabavljati na prostorima Regional Stagea gdje će se predstaviti nove glazbene nade i vodeći klubovi u regiji.  Posljednji se dan Ultra Europe prebacuje na već rasprodanu ekskluzivnu završnicu u Hvaru, gdje se očekuje više od 5.000 posjetitelja na ukupno 3.800 kvadratnih metara prostora jednih od najljepših bazena Jadrana u sklopu Hotela Amfora Grand Beach Resort.

Inače, Ultra Europe je jedini festival u svijetu koji će sadržavati posebnu komponentu u sklopu Yacht Weeka, s više od 250 plovila, sudionika Ultra Europe Regate do Hvara, koja će se održati 14. srpnja. Po uzoru na američku inačicu ovog festivala, uvest će se prijenos uživo preko  YouTube UMF TV kanala, a očekuje se ponovno obaranje rekorda najgledanijeg glazbenog prijenosa na internetu. Ultra Music Festival u Miamiju postavio je rekord s preko 10 milijuna jedinstvenih gledatelja prijenosa uživo, a na festivalu Ultra Europe 25 sati programa prenosit će preko 20 kamera za više od 5 milijuna ljudi.

Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala, a ulaznice se mogu kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/ te u sustavu Eventima.

, , , , , , , ,

popis festivala