Kategorije: Clubbing & Koncerti

‘Glazbeni kameleon’ Timo Maas gostuje u Splitu

  • Datum objave: 20.11.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Klub Kameleon nastavlja prema najavljenom tempu gostovanja te nam u studenom dovodi veliko ime njemačke, ali i svjetske elektronske scene – Timo Maasa.

Zašto ga nazivaju glazbenim kameleonom otkriva upravo njegova glazba koja se transformira ukorak s vremenom, prostorom i publikom.

Njemačka je iznjedrila mnoga velika imena elektronske scene, no rijetki su ostali u vrhu punih 30 godina poput Tima Maasa. Prije nego je osvojio svjetsku scenu nastupao je u rodnom Buckeburgu i Hannoveru već od svoje 15. godine te kao pravi wunderkind često bio neshvaćen od strane publike.

Timo_Maas_press_photo_2

Međutim kada mu je DJ Gary D, vlasnik tada vodećeg kluba The Tunnel (Hamburg) ponudio rezidenciju otvorila su se mnoga vrata. Iduća destinacija koju je osvojio bila je Velika Britanija gdje je svirao uz velikane poput System 7, Mr.C-a te Carl Coxa.

Iako se generalno smatra techno, tech-house i house dj-om njegova preobrazba u glazbenom smislu je upravo poput kameleona tako da u svojim setovima publiku vodi na put različitim glazbenim pravcima, uvijek inovativan i neponovljiv.

‘Ne pokušavam se svrstati u okvire, volim puno različite glazbe i želim je intepretirati na svoj način’ – Timo Maas.

Timo je jednako dobar i u produkciji, osim brojnih remixa za Kelis, Madonnu, Depeche Mode, Fatboy Slim i mnogih drugih, izdao je i vlastita 3 albuma. Surađuje s različitim umjetnicima, a pjesma ‘First Day’ koju pjeva Brian Molko (Placebo) vjerojatno je njegov najveći hit te ujedno jedan od najvećih elektro/pop hitova.

S preko 1000 odrađenih gigova po svijetu do rezidencija u najvećim svjetskim klubovima poput DC 10 (Ibiza), The New Pacha (New York) i The End-a (London), Timo Maasa slobodno možemo svrstati u velikane koji su gradili svjetsku elektronsku scenu.

Podršku će mu pružiti rezidenti E! Nights programa MJ Suddani i Pille, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 70,00 kuna se mogu kupiti svakim danom u klubu Kameleon.

, , , , , , , , , , , ,

popis festivala