Kategorije: AktualnoStrani Festivali

Gitarska invazija na Exit!

  • Datum objave: 10.03.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Nedostižni vladari žestokog punk i metal zvuka, duboko ukorijenjeno u najdubljem undergroundu, dolaze u gitarske hramove Exit festivala, na Fusion i Explosive bine!

fb-post_1200x900_cock_en

Najbolji živi punk bend i jedan od najutjecajnijih street punk sastava ikada, Cock Sparrer biti će headliner Fusion bine u subotu, 9. srpnja. Punk zvuk će prvog dana Exita na Explosive bini braniti i kultni američki anti-establishment bend, Anti-Flag, kojima će ovo biti prvi nastup u Srbiji!

Na istu binu posljednjeg dana festivala dolaze pioniri i tvorci Goteborgske metal scene, At The Gates, a u beskompromisnom zvuku će im se u petak, 8. srpnja na Fusion bini pridružiti i začetnici EBM i elektronskog dark-rock zvuka na ovim prostorima, ljubljanski sastav Borghesia!
fb-post_1200x900_borghesia_en
Jedan od najpopularnijih punk sastava na svijetu, Cock Sparrer, konačno dolaze na Exit Festival. Oformljeni još ranih sedamdesetih godina, na samom početku karijere su otkačili poznatog menadžera Sex Pistolsa, Malcolma McLarena, koji je htio da od njih napravi zvijezde.

Početkom sljedećeg desetljeća objavljuju legendarni “Shock Troops”, jedan od najutjecajnijih punk albuma ikada. Njihov uspon kreće tijekom 90-ih kada izlazi “Guilty as Charged”, da bi danas bili među najtraženijim punk-rock bendovima sa povorkom obožavatelja, čije svirke se pamte se za cijeli život!
fb-post_1200x900_anti-flag_en
Kontroverzni, aktivistički punk-rock bend, čiji zaštitni znak je obrnuta američka zastava, Anti-Flag, prvi put dolaze u našu zemlju! Nastali u Pitsburgu, inspirirani političkim porukama grupa Dead Kennedys i The Clash,  početkom devedesetih napravili su bum na svjetskoj glazbenoj sceni, a njihovi raniji albumi „For Blood And Empire“ (2006), „The Terror State“ (2003) i „Underground Network“ (2001) inspirirali su brojnu publiku širom svjeta da se pozabavi idejom socijalizma, anti-ratnim pokretom, kao i današnjim vodećim aktivističkim pokretom u Americi – “Occupy”.

Anti-Flag se zalažu za radikalne promjene, društvenu odgovornost i slobodu izražavanja, borbu protiv kapitalizma, rata i bezumnog nacionalizma, čime se bavi i njihov deseti album „American Spring“,  koji je objavljen prošle godine.
fb-post_1200x900_at-the-gates_en
Glazbeni fenomen poznat kao Goteborški zvuk (ili Geteburška scena) je svojim nastankom vječno izmijenio metal scenu svojim povezivanjem ekstremnog death metal zvuka i melodičnog heavy metala, a pioniri i tvorci Geteburške scene, švedski sastav At The Gates bili su i ostali markirani kao ikone ovoga zvuka. Ovoga ljeta dolaze u Petrovaradinsku tvrđavu da uzdrmaju Explosive binu Exita!

Jedno od najznačajnijih imena slovenske scene u vrijeme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, sigurno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektronskog dark rock zvuka na ovim prostorima.910x630_lineup

ULAZNICE

Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 460 kn, a Sea Dance od 285 kn, dok cijela Exit Avantura stoji samo 540 kn, što je ušteda od 60%u odnosu na završnu cijenu!

Ulaznice su dostupne na Entrio online i na njihovim prodajnim mjestima.

Putem stranice exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj od 79 € za Exit ili 99 € za cijelu Exit Avanturu

, , , , , , ,

popis festivala