Kategorije: Top Vijesti

Fresh Prince & Jazzy Jeff stižu u Hrvatsku!

  • Datum objave: 24.04.2017.
  • Autor članka: Maya

Iako ljetna festivalska sezona još nije ni počela, organizatori festivala MTV SummerBlast pobrinuli su se da ima bombastičan kraj – jedna od najvećih zvijezda današnjice Will Smith dolazi u Poreč! Planetarno popularni „princ iz Bel Aira“ i DJ Jazzy Jeff, poznat kao njegov rođak iz svima omiljene serije, vraćaju se počecima svoje karijere, a nastupom na jednoj od najljepših ljetnih pozornica obilježit će 30 godina glazbene pustolovine.

Festival se održava u Poreču 25. i 26. kolovoza, a osim njih, najavljeni su i Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Galantis, Jonas Blue, Duke Dumont, Tinie Tempah, Mike Perry, Far East Movement i R3wire & Varski.

Will Smith i DJ Jazzy Jeff, zajedno i odvojeno, ikone su hip hop glazbe od samih početaka. Njihovi zarazni hitovi Summertime, Girls Ain’t Nothing But Trouble i Parents Just Don’t Understand, za koji su nagrađeni i s prvom ikad nagradom Grammy za najbolju rap izvedbu, postali su klasici koji i danas osvajaju plesne podije. Njihovoj popularnosti zasigurno je pomogla i poznata serija Princ iz Bel Aira u kojoj su Will i Jazzy glumili sami sebe te privukli milijune gledatelja diljem svijeta.

Djelujući pod vlastitim imenom, Will Smith je tijekom 90-ih i 00-ih uspješno gradio holivudsku glumačku karijeru, postajući jedna od najomiljenijih i karizmatičnijih filmskih zvijezda svih vremena, a najviše ga pamtimo po ulogama u filmovima Dan nezavisnosti, Ja, robot, Hancock, Hitch, Ljudi u crnom. Za svoje uloge nagrađen je brojnim priznanjima među kojima su i nekoliko nagrada Blockbuster Entertainment Award, Teen Choice Awards, BET Award, People’s Choice Award i druge. Usprkos glumi, Will se nikad nije odrekao glazbe pa je tako u isto vrijeme objavio i solo hitove kao što su Gettin Jiggy wit It, Men In Black, Miami i Boom Shake the Room.

Iako je poznat po ulozi Willovog rođaka iz popularne serije Princ iz Bel Aira, DJ Jazzy Jeff jedan je od pionira hip hop glazbe koji je za svoj rad nagrađen s tri nagrade Grammy, tri American Music Awards, dvije nagrade NAACP, dvije Soul Train Music Awards i jednom MTV Music Award. Vještinu tzv. turningtables brusio je desetljećima zahvaljujući čemu je danas jedan od najuspješnijih turningtableista u svijetu. Usprkos nevjerojatnom umijeću i uspjehu koji je postigao, DJ Jazzy Jeff i danas tvrdi da se bavi ovime iz istinske ljubavi prema glazbi.

U prodaji se nalazi ograničena količina tzv. earlybird dvodnevnih festivalskih ulaznica koje se do 5. svibnja mogu kupiti po cijeni od 399 kuna, a nakon toga ulaznice će se moći kupiti po regularnoj cijeni od 499 kuna putem službenih stranica mtvsummerblast.com te na prodajnim mjestima Ticketshopa i Eventima.

, , , , , , , , , , , ,

popis festivala