Kategorije: Domaći FestivaliKolumnaNovostiTop Vijesti

Festivalski vodič kroz Ferragosto JAM 8!

  • Datum objave: 02.08.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Ferragosto Jam je kroz godine svog postojanja izgradio prepoznatljivo ime te postao jedan od zaštitnih znakova slavonskog open air festivalskog života. Osim navedenog jakog programa, kvaliteta festivala vidljiva je i u popratnom sadržaju, tako da ovaj festival nudi besplatno kampiranje na području jezera, popust na vlak, cjelodnevno kupanje na jezeru, dozvoljen roštilj i uživanje na okolnom Ružica gradu.

Festival.hr vam je pripremio vodič kroz ovogodišnji Ferragosto Jam. Sve potrebne informacije skupljene na jednom mjestu, za što ugodniji boravak na festivalu.

Dok utvrđujete sve informacije u ovom članku vezane za ovogodišnje izdanje vašeg omiljenog festivala, ubacite mjuzu u vaše zvučnike i uši i poslušajte najnoviji #DobroJutroFerragostooooo Mixtape  >>

Koji sve izvođači nastupaju?

Ferragosto Jam 8

 Kakav je raspored izvođača po danima?

FJ 8 -raspored dani

Koji je vremenski raspored nastupa izvođača?

Satnica1_FJ8

Satnica2_FJ8

Gdje se održava Ferragosto Jam?

 

Informacije o memorijalnom turniru u odbojci na pijesku ”Krunoslav Bošnjak”

Petu godinu za redom u sklopu festivala Ferragosto JAM održati će se Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ”KRUNOSLAV BOŠNJAK”. Turnir se održava četvrtog dana festivala, u subotu 8.8. od 14 sati.

Pravila turnira:
Igra 4 igrača u polju (moguće je prijaviti i petog kao zamjenu)
Igra se na dva dobivena seta do 15, eventualni treći do 11
Sustav natjecanja: u slučaju 15 i više prijavljenih ekipa igra se Kup sustav na ispadanje, a svaki manji broj ekipa donosi natjecanje po skupinama
Kotizacija: 40 kn po ekipi
Nagrade – novčana, pokali, medalje, Ferragosto poklon paketi
Termin održavanja: 8. kolovoza od 14 sati
———————————–
Prijave se primaju do 08. kolovoza do 13 sati. Prijave se zaprimaju na sljedeće kontakt mailove>
vladimir.grguric@vt.t-com.hr / Facebook Vladimir Grgurić, 098 195 7720

Upoznajte tehnike miksanja i dj-inga na DJ radionici!

DJ Venom, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva vam u sklopu Ferragosto Jama prezentira dj skillse. Putujuća dj radionica je “mlađi nećak” projekt od već dobro uhodane (9 godina u Zagrebu) Pozitivan Ritam DJ Radionice by DJ Venom.

DJ radionica obuhvaća sve oblike modernog miksanja glazbe, počevši od odabira glazbe, beatmatchinga, digitalnog dj-inga (CD player, računalni programi (traktor & serato) i MIDI kontroleri, koncept loopa, korištenje loop sekvencera, efekti te njihova upotreba) pa sve do turntablisma i natjecateljskih disciplina kao što su beat juggling, scratch i stvaranje rutina. Početnička grupa se bavi upoznavanjem i spajanjem opreme, upoznavanjem ritma i njegovih oblika, osnovama muzičke teorije, beatmatchingom ili miksanjem pjesama na osnovu tempa, osnovnim scratch i beatjuggling tehnikama.

Radionice na Ferragostu Jamu održat će se u dva dijela >
07.08. – teoriski dio, kada će nam Venom ispričati i pokazati sve što je potrebno zanti da bi bili DJ
08.08. – praktični dio, kada će se svi zainteresirani moći okušati u turntableismu.

Kako jeftinije na Ferragosto JAM?

HŽ Putnički prijevoz odobrio je popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova na udaljenosti većoj od 25 kilometara, za sve posjetitelje festivala Farragosto JAM 8 koji dolaze iz cijele Hrvatske kao i iz Slovenije do stanice Zdenci-Orahovica.

Blagajne i vlakopratno osoblje u vlaku ispostavljat će prijevozne karte po navedenoj povlastici putnicima koji izjavljuju da putuju na Ferragosto JAM 8, a stvarnu osnovu povlastice predstavljati će povratna prijevozna karta koja je na poleđini ovjerena žigom organizatora na informacijskom mjestu održavanja festivala, a na što će se putnike upozoriti prilikom ispostavljanja prijevozne karte. Ovjerene prijevozne karte kontrolirat će vlakopratno osoblje vlaka u povratku. Putnik bez osnove povlastice (tj. bez ovjerene  karte), ili onaj koji putuje izvan navedenog razdoblja, doplaćuje razliku između povlastice 20% od RPC za oba smjera putovanja i plaćene snižene prijevozne cijene po povlastici 40%.”

Ukratko, sve je isto kao i prošlih godina, dođete na kolodvor, tražite povratnu kartu do kolodvora ZDENCI-ORAHOVICA i kažete da želite iskoristiti festivalski popust jer idete na Ferragosto JAM (nije obvezno da imate ulaznicu za festival).

Kada dođete na Ferragosto na Info Pultu trebate tražiti žig na poleđinu Vaše povratne karte (da bi dobili žig morate imati ulaznicu za festival). U povratku ako nemate žig na poleđini karte, kondukter će Vam naplatiti razliku! Popust se može koristiti od dana prije Ferragosta, 4.8. do dana poslije Ferragosta 10.8.2015.

Saznajte kada i koji vlak vozi prema Ferragosto Jam > Vozni red vlakova

Na koji način doći do ulaznica za festival i koje su cijene ulaznica?

Festivalska ulaznica – 95 / 120 kn
(ulaz na sve dane festivala, na sve stageve: Piknik stage, House of Pablo stage, D.J. (DobroJutro) stage, Izštekani stage, besplatan kamp u prostoru predviđenom za to, besplatna prijevoz od kolodvora do jezera i natrag)

House of Pablo ulaznica – 40 / 50 kn
(uključuje ulaz na House of Pablo stage, besplatan kamp na prostoru predviđenom za to, besplatan prijevoz od kolodvora do jezera i natrag (u slučaju da ste došli vlakom)

D.J. (DobroJutro) ulaznica – 30 / 40 kn
(ulaz na ulaz na DJ stage, besplatan kamp na prostoru predviđenom za to, besplatan prijevoz od kolodvora do jezera i natrag (u slučaju da ste došli vlakom)

Jednodnevna Petak/Subota – 75 / 90 kn
(ulaz u Petak (7.8.) ili Subotu (8.8.) na sve stageve toga dana (Piknik stage, DJ stage, Izštekani stage), besplatan kamp na prostoru predviđenom za to, besplatan prijevoz od kolodvora do jezera i natrag u slučaju da ste došli vlakom)

Online kupovina ulaznica >
www.entrio.hr/event/ferragosto-jam-8-2055

Entrio prodajna mjesta /fizičke ulaznice Entrio/ >
www.entrio.hr/outlets

Fizičke prodaja ulaznica Ferragosto Jama >
Zagreb: Dirty Old Shop
Orahovica: Club Blues Orahovica
Osijek: Club EXIT Osijek
Rijeka: Dallas Music Shop Rijeka
Kopricnica: kkc Pixel
Đakovo: Vigor – House of good music
Virovitica: Caffe-Disco Bar Štedna
Vinkovci: Walkow
Županja: Okac
Slatina: Caffe Bar Prijašin II
Slavonski Brod: Urban Caffe Mojster
Našice: caffe bar Aquarious
Donji Miholjac: Caffe Bar Rost
Požega: Tom Klub Požega
Bjelovar i okolica: Nezavisna Udruga Mladih Ivanska (098-464-418)

————————————————–

Upute za kamp i roštilj / festivalski sitemap

KAMP
Kao i svake godine do sada, organizatori su osigurali dio jezera na kojem se može besplatno kampirati, ove godine je besplatni kamp nešto veći nego prijašnjih godina, tj. proširili su ga na još jednu dodatnu livadu i otvara se 4.8., te ga se može koristiti do 10.8. Za sve one kojima besplatni kamp ne odgovara i htjeli bi kampirati ne nekom drugom mjestu na jezeru, to bez problema mogu učini, ali će im zaposlenici uprave Jezera doći naplatiti kamp.

ROŠTILJ
Roštiljanje na Jezeru je dozvoljeno, vatra se smije paliti samo na mjestima određenim za to. Drva možete ponesti svoja, možete ih pronaći u šumi ili ih možete kupiti od uprave Jezera. Pošto se jezero nalazi u Parku Prirode PAPUK, sjeća drveća je strogo zabranjena i kažnjiva.

karta

kazalo

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala