Kategorije: AktualnoClubbing & KoncertiNovosti

Fakofbolan na drugoj Pankparadi

  • Datum objave: 02.06.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Epic dub Session i Pozitivan Ritam predstavljaju:

PANKPARADA vol.2 w/
FAKOFBOLAN
Sekta | Studio Pavijani
05.06.15 | klub Epic | 35kn

pankpa

Zaželjeli smo se zvuka starih pank junaka čiji su nam tekstovi oblikovali stavove, proširivali vidike i pružali utočište od svijeta punog nepravde, a prljavi ritmovi i distorzirane gitare su uzrokovali vrtloge emocionalnih revolucija koji se nisu smirili do danas.

Zato nakon prve PANKPARADE na kojoj smo svjedočili nevjerojatnoj atmosferi i predivnom pogu koji su u međudjelovanju s vama stvorili PASI, idemo dalje. Sljedeće legende balkanske pank scene koje nam dolaze u goste su jedni od najpoznatijih predstavnika nadaleko poznatog pulskog pank izričaja, igrači s ulice, bezkompromisni borci za pravdu i jednakost, FAKOFBOLAN.

Kao predgrupa puležanima nastupit će nove perspektivne snage osječkog pank miljea, SEKTA, a lokalni support u vidu intro i outro slušaone pružaju i dragi nam STUDIO PAVIJANI koji su na prvoj paradi priredili after za pamćenje.

FAKOFBOLAN

Pulski punkrock sastav osnovan je sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća, i kao takav nedavno napunio punoljetnost postojanja, bivajući jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima.

Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso, koji je prošle godine napunio dvadeset godina postojanja. Kroz istoimenu etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju prva dva albuma: split w/Dark Busters (LP/MC) i Jedini dokaz (LP/CD/MC).

Sve pjesme sa albuma vrlo brzo dolaze na stalni repertoar domaćih pankera, koji na sve češćim koncertnim nastupima uz bend u glas pjevaju textove koji u dobroj mjeri na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, poznate po pjevnim i “sing-a-long” refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju “uličnog” punkrock i “melodičnog” hardcore stila.

Uz mnoge domaće i regionalne, uslijedili su i brojni nastupi u inozemstvu, uključujući dvije veće europske turneje. Kroz godine postojanja dva puta su mijenjali bubnjara, ali većinu postojanja održava se ista postava koju i danas čine: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi). U toj postavi snimljen je treći studijski album “Provincija uzvraća udarac” (CD, Zvuk Močvare, 2002.), nakon kojeg bend uzima četverogodišnju pauzu, da bi se nakon toga ponovo reaktivizirali, sa nizom rasprodanih koncerata i jači nego ikada.

Za PANKPARADU uz Fakofbolan dijelimo 2×1 ulaznicu. Za sudjelovanje potrebno je likeati ovaj post a u komentar napisati: Festival.hr vodi me na PANKPARADU.

Sretno!

Dobitnici:

Lana Crnoja

Danijel Malinić

, , ,

popis festivala