Kategorije: Clubbing & KoncertiNovosti

Epic dub Session zatvara klubsku sezonu uz Weeding dub

  • Datum objave: 14.05.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Epic dub Session
closing the bass season w/

EDS

WEEDING DUB live
Low Frequency
15.05.15 | Club EXIT Osijek | 25/35

Vratilo se proljeće, vraćaju se laste, priroda je budna, a bude se i raste! Nakon dugo vremena pozvale nas šume, ipak još jednom se vraćamo u podrume, zadimljene i mračne, uvijek pune bassa, gdje rađa se ekstaza i stvara kritična masa.

Selimo se, selimo u prostor taj novi, klub Exit će se tresti dok stvaraju se snovi o ljubavi i slobodi, miru i sreći, kad osjetiš tu dub moć osjećaš se veći, veći, eći, eći, ći, i…

Na podiju Exita čeka vas podebljan sound, mistično uređenje, puno mirisnih štapića te svih ostalih faktora koji garantiraju još jedno glazbeno putovanje prije početka festivalske sezone.

Weeding Dub

Za zatvaranje klubske sezone Epic dub Session s ponosom predstavlja gostovanje jednog od najpoznatijih francuskih dub projekata, WEEDING DUB u live dub mix formi.

Romain se na dub sceni kao Weeding Dub pojavio davne 2004. godine s izvrsnim EP-om Steppactivism koji su sljedile uspješnice Sound of Reality iz 2009. i Inna Digital Age iz 2013.

U karijeri je nastupao na većini svjetskih dub i reggae festivala te bio gost mnogih klubskih večeri orijentiranih na dub. Surađivao je i dijelio pozornicu s velikanima svjetske dub produkcije poput O.B.F.-a, Webcam HiFi, Dawa HiFi, Echo Ranks i mnogi drugi.

U Hrvatsku se vraća nakon nekoliko godina putovanja po cijelom svijetu, a u Osijek i klub Exit dolazi po prvi put i obećava neponovljivo putovanje na valovima bassa. Osim u Osijeku ovaj vikend možete ga pronaći i na zagrebačkim Danima Soundsystem kulture.

 

Low Frequency

Prečudni trio nastao iz različitih životnih priča, glazbenih korjena i smjerova, nastao u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach, godine 2012. krenuli su na zajedničko putovanje. Ponukani nedostatkom glazbene ponude što se tiče glazbe koju vole u gradu na Riječini, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i pokrenuti Dub Session u Palachu.

Praćeni konstantim problemima s opremom, razvili su se u vješte majstore obavljanja svega u zadnji čas, stoga na njihovim nastupima najčešće možete čuti moćnu, nepripremljenu, ali opet vrlo skladnu dub selekciju koja seže od tvrdog rutsa te preteže što čudnijem, tvrđem i digitalnijem future dubu koji otvara horizonte i ruši sve predrasude i barijere u ljudima.

Predani su entuzijasti, fino baždareni unutarnjim valovima zvuka, sa višegodišnjim iskustvom posjećivanja isključivo mjesta gdje bas udara, a zidovi se lome.

Treskamo se uskoro pod naletima bassa, goli do pasa, euforično raspoloženi dok krcata je casa :)

Epic dub session is powered by:
Reggae Hr // Festival.hr // UES Magazine // Mixeta.net – glazbeni portal

Osijek031.com // Osijek News // mojOsijek.hr // SiB.hr

EPIC – Alternativni klub Osijek // Club Exit Osijek // BarcelonaPub Osijek

[NAGRADNA  IGRA]

Za završni Epic dub Session imamo dvije nagradne ulaznice. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentar napisati: “Festival.hr vodi me na Epic dub Session u Exit.

Dobitnici:

Stephen George

Dora Dorica

, , ,

popis festivala