Kategorije: AktualnoClubbing & KoncertiNovosti

Drugi dio 13. obljetnice djelovanja CFSN kolektiva

  • Datum objave: 26.03.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Subota, 11/04
CFSN XIII ANNIVERSARY Pt. 2
Nu Skool Grime w. Dark0 (UK)
+ CFSN DJs: Dubway, itch, Funk Guru & phillipe
+ visuals: liik

cfsn

Ulaznice: 40kn u pretprodaji (Entrio.hr – od četvrtka) ili 50kn na ulazu u klub. Početak u ponoć, kraj u 7AM.

Nakon prvog dijela u kojem smo predstavili novu školu bristolskog bass techna i rasplesali Sirup uz vrlo pozitivne kritike, vrijeme je da se vratimo u školsku klupu i poslušamo što je novo na britanskoj grime sceni i koji je taj “the sound of now” bass zvuk koji nas trenutačno pali.

Dark0. Neki novi klinac iz Londona, i to onog sjevernog. Neki jedinstvenog grime zvuka, čiji su EP-jevi znakovitog nazivlja (Sin te Fate) razgrnuli nemalo dobrih traka 2014. i pogurali DarkA do samog vrha. Čini se da Davor Bokhari aka Darko nastavlja biti klupskim šlagom i 2015. grime trakama koje su svakako drugačije, kompleksne, u kojima se isprepliće zvuk 8-bita s trapom i nekom melaholijom 80ih te koje itekako zrcale utjecaj prominentnih producenata kao što su So Solid Crew, Cashmere Cat, Suicideyear, Evian Christ te mnogi drugi.

Kakav je, dakle, Dark0v izraz? Sumanutost zvukova videoigara utrapljenih u grimeu. Dobro? NAJBOLJE!

https://soundcloud.com/dark0

Za ovu posebnu prigodu pridružuje nam se naš Dubway. Njemu se veselimo čak i više nego Dark0-u :D

✖ A i malo o slavljeniciima:

CFSN DJs, jedan od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti. Po glazbenoj dužnosti proputovali su skoro cijelu Europu od Bugarske i Makedonije, preko Budimpešte, Praga do Berlina i Londona te nastupio na velikim festivalima kao što su: EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Dimensions, Share, Terraneo, Hartera, te mnogim drugim.

Ljetima nastupaju i na festivalima poput: najstarijeg dnb festivala u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz na Vitoši pored Sofije, MAD In Belgrade, Soundwave, Republika Festival u Rijeci, Unknown u Rovinju, The Garden Festival, Špancir i mnogim drugim.

Njihovi klupski nastupi su mashup svježih house, deep house, techno, bass, trap, drum’n’bass, UK funky, future garage, post dubstep, beats, glitch, juke i indie beatova.

Svoj XI. rođendan proslavili su na velikom besplatnom partyju s preko 3000 ljudi i Moscom na čelu, a XII. s HNNY-jem i Herzelom u dva nastavka s preko 30 DJ-eva i 24h web streamingom.

Nedugo su organizirali i 10. Illectricity, festival audio-vizualnih umjetnosti i peti MASKEN’BASS kojega je posjetilo više od tisuću posjetitelja. Trenutačno slave svoj XIII. rođendan.

, , , , , ,

popis festivala