Kategorije: AktualnoNovostiRecenzije

Drugi dan EXIT R:Evolucije

  • Datum objave: 13.07.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Da prvo jednu stvar raščistimo. Exit je moj najdraži festival, moj prvi veći festival i jedini festival oko kojeg se nikada ne premišljam hoću li ići ili ne, bez obzira na line up. Ove godine i line up je obećavao dosta toga. Zbog logističkih problema, nažalost u Novi Sad sam stigla tek na drugi dan Exita, a sukladno tome i poprilično kasno na sam Petrovaradin, ali najbolje je zapravo tek slijedilo. Kako je iz moje perspektive izgledao jučerašnji formalno drugi dan Exita pročitajte u nastavku…

Za one koji su posjetili Exit barem jednom, vjerojatno znaju kakav je osjećaj kad stupite na samo festivalsko tlo. Nadate se da barem jedan festivalski program sa točnom satnicom i rasporedom pozornica čeka na vas, pogotovo ako ste festivalski početnik. Exit zna biti problematičan, ali tu je zapravo i čar samog Exita . Ja osobno volim prije svega uzeti program u ruke i krenuti u obilazak kako bi vidjela koje su novosti koje se tiču same festivalske lokacije, pregledati svaki stage i usporedno gledati line up. To je zaista sjajna ideja, ako imate dovoljno vremena i ne propuštate neke izvođače vrijedne pažnje (npr. jučer Bad Copy na Main stageu).

Manje više, što se tiče tvrđave, stvari su ostale iste. Dance Arena i dalje postoji, postoje sićusne promjene oko glavne festivalske pozornice, Latino stage je dobio nešto više prostora, a zatvorena je i famozna uličica na samom rubu tvrđave, koja je predstavljala dobro mjesto za chill out.

http://www.youtube.com/watch?v=466rtGqTdVo

Što se tiče samih izvođača, Fusion stage kao i svaki put nudio je svašta zanimljivo, iako jedno ime mi nikako nije jasno. Ako pogledate line up Fusion stage shvatit ćete i koje. Misterija. Međutim, imena poput Ramba Amadeusa, Kiril Djajkovskog i Bad Copy vraćaju vjeru u Fusion stage. Rambo u svom tipičnom stilu, nudi glazbu i mini teatar u jednom. Nažalost, Kirila nisam uspjela dočekat, a ni Bad Copy (da, opet).

Na Main stageu sveopće oduševljenje izazvao je Snoop Dogg a.k.a. Snoop Lion. Iako mu zadnji album i nije hvale vrijedan, sa svojim starim hitovima razgalio je mnogobrojnu publiku. Snoop ima oko sebe vibru pozitivne energije koju vrlo lako prenosi na svoju publiku, na koncu obje strane su zadovoljne. Snoop napravi spektakl, a publika uživa. Tako je bilo i jučer na Petrovaradinu. Nakon njega pozornicu su preuzeli Friction&Linguistics te krenuli sa drum and bass programom Main stagea.

Meni osobno najdojmljiviji nastup večeri bio je Fatboy Slim koji je nastupio na Dance Areni. Spoj vizualnih efekata, sjajne glazbe i njegove energije pretvorio se u apsolutno audio vizualno savršenstvo. Osobno, teško da ce mi netko moći nadmašiti ovaj doživljaj, ali nikad ne reci nikad! Vidimo se na Petrovaradinu!

Duboko festivalizirana, Ivana Marić

, , , , , ,

popis festivala