Kategorije: Domaći FestivaliNovosti

Doživi FUNKastičnu vibru San Pellegrino Beach Festa!

  • Datum objave: 24.04.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Foto: www.facebook.com/SanPellegrinoBeachFestival

Na samom početku omiljene ljetne open air party sezone donosimo vam najavu za unikatni festival u Umagu koji svojim glazbenim programom i nekomercijalnim pristupom glazbi, neće ostaviti ravnodušnim ni najveće festivalske duše, a svojom prekrasnom lokacijom mami osmijeh na lice – San Pellegrino Beach Festival.

Nakon izvrsnih prošlogodišnjih kritika posjetitelja, organizatori su ljestvicu postavili nešto više pa ove godine festival nudi dva stagea: Main Stage na kojem će nastupati bandovi i live izvođači te Vinyl Solution Stage namijenjen DJ-ima koji glazbu puštaju isključivo na pločama, što je za prave funk sladokusce još jedna velika poslastica.

Uz ovogodišnje headlinere – nizozemski dvojac Kraak & Smaak, na glavnom stageu nastupit će i Mo’ Horizons, njemački acid jazz duo, prepoznatljiv po specifičnom spajanju brazilske i latino glazbe, funka, soula i jazza. Na live stageu prepunom egzotičnih zvukova perkusija, gitara, saksofona, truba i živih vokala do sada navedenim pridružit će se i rezidenti festivala, britanska funk atrakcija Smoove & Turrell koji su nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa na festivalu, nastupom u Zagrebu najavili ovogodišnji San Pellegrino. Uz njih dolaze i talijanski funk/afro/jazz band Mop Mop, The Captain aka Fab Samperi, jedan od najeklektičnijih novih talenata funky breaks i latino glazbene scene, Jayl Funk, nu-funk inovator iz Njemačke te hrvatski DJ-i Aldo Morro, Kid Va i Bocca Sofistifunk (osnivači Voi Sa festivala u Supetru) te DJ Ello i DJ Duba.

http://www.youtube.com/watch?v=W622iIqRfCk/

Youtube

Zvijezde Vinyl Solution Stagea su velikani talijanske house scene Alfred Azzetto i Paolo Barbato, njemački DJ kolektiv Funkanomics, poznat po fuzijskom glazbenom stilu u kojem spajaju breakse, dubstep, funk, electro i hip hop, najbolji grčki nu-funkster Timewarp Inc., retro DJ iz Francuske Prosper, njemački projekt Bad Monkeys, Mr. Berd iz Italije te slovenski producent JK Soul poznat hip hop soundu koji često kombinira s funkom, soulom i jazzom. Tu su još JiggyJoe Petersen iz Njemačke te Umbo, Smeđi šećer, Funky Destination i DJ Max iz Hrvatske.
Ovaj jedinstveni festival okuplja neke od najpoznatijih internacionalnih funk, soul, jazz, afro, boss, dub, disco i house glazbenika i postaje svojevrsna trodnevna avantura kroz glazbenu oazu, jako puno zabave, sportskih avantura i prekrasnih trenutaka na Jadranskoj obali.  Prostor odlikuje prekrasna prirodna izolacija, u šumici u blizini plaže Sv. Pelegrina, koja će povodom festivala obući FUNKastičnu vibru. Za nju će se pobrinuti brojne umjetničke grupe i udruge iz Istre i Hrvatske, te susjedne Slovenije. ”Opet će kreativnost pobijediti izlizane mainstream klišeje kako u vizualnom, tako i u zvukovnom smislu” najavljuju organizatori festivala. Pobijediti svakodnevni mainstream klišej uistinu nije lako, a upravo je iz tog razloga organiziran Funky Scout Camp, kao iznimno jeftini kamp smještaj u sklopu festivalske lokacije. Ovaj je kamp prvi ovakvog karaktera u Europi, a osigurava bijeg od svakodnevnice i monotonije za sve one koji su spremni na tri dana napustiti urbani način života i doživjeti svu puninu i veselje San Pellegrina.

Ograničen broj early bird ulaznica po pristupačnoj cijeni od 100 kn u pretprodaji je na sljedećim lokacijama: Warehouse (Radićeva 25, Zagreb), Šupica (Slavonska avenija 3, Zagreb), Puff (A.Madulića 2, Rijeka), Šupica (Trg A.Starćevića bb – podhodnik, Osijek), Šupica (Ruđera Boškovića bb – podhodnik, Split), Boogie Woogie (Stanka Vraza 6, Varaždin), CD Shop Link (Carera 72, Rovinj) i CD Shop Centar (Fotnička 3, Pula).

Sve dodatne informacije zatražite na web stranici festivala.

U suradnji sa San Pellegrino Beach Festivalom nagrađujemo najsretnije, ni manje ni više već ulaznicama za  “funkier than ever” događaj u Hrvatskoj. Pravila nagradne igre pročitajte u rubrici Naj festivalska fotka!

, , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala