Kategorije: Domaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Dolazi treći VuBass Open Air u park šumi Adica

  • Datum objave: 03.06.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

“VuBass OpenAir” je open-air festival “bass” glazbe koji se održava 3. godinu za redom i nudi raznovrstan glazbeni program na lokaciji Park-šume “Adica” u Vukovaru.

VuBass organizira Udruga kulturnog aktivizma – VUKA, a orijentira se na bass/dubstep/dub/ hip-hop pravce i promociju istih na istoku Hrvatske.

1507537_1418522341756480_3966298460565716460_o

Prošlogodišnji odlični nastupi Billaina i Egolessa u parku Adica, naravno kao i svih ostalih sudionika, potaknuli su organizatore da njeguju sličan koncept.

Ovogodišnji headliner festivala je čovjek koji je u samom vrhu svjetske “underground” dubstep scene. Naširoko prepoznat po bass heavy minimalizmu, njegovi nastupi rasprodani su širom Europe, između ostalih broji redovne nastupe i na Outlook Festivalu, u Vukovar stiže Biome (Tempa, Black Box, UK). Ekipa VuBassa ponovno dovodi i aktualne domaće producente, DJ-e, kolektive i mlade izvođače iz cijele Hrvatske.

Osim Biomea, nastupaju: Boca Sound System, 207, Kodin, Leeks, Tekitoka, Kula, Dots, Naos, Max, Oliver, Transversa bend, Krme i Kris, Siky, Mickel Le Zbor.

VuBass 2014. provodi se u sklopu suradničkog projekta pod nazivom Koridor čiji je nositelj Udruga Poluga iz Karlovca. Cilj projekta je jačanje lokalnih programa i umrežavanje aktera nezavisnih kulturnih scena Vukovara, Karlovca i Zadra. Jačanje povezanosti kulturnih kolektiva srednje Dalmacije, srednje Hrvatske i krajnjeg istoka Hrvatske, jedan je od ciljeva koje postižemo ovim projektom.

Program VuBassa počinje u subotu u 15 sati i traje sve do nedjelje u 07 sati. Ulaz je besplatan, kao i kamp.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala