Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Dimensions festival – povoljnije ulaznice za Hrvatsku i regiju

  • Datum objave: 11.08.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Tjedan dana prije Outlook festivala pulsku Arenu i tvrđavu Punta Christo će pohoditi mnoštvo ljubitelja elektronske glazbe, koji su cijele godine čekali da dođu na još jedan Dimensions festival, epicentar najsvježije elektronske glazbe u Europi. Iako su međunardone ulaznice pri samom kraju, Dimensions festival je također osigurao dovoljno povoljnijih festivalskih i ulaznica koncert otvorenja za stanovnike Hrvatske i ex-Yu zemalja.

Uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe krenut će ispod stoljetnih kamenih zidina i svodova pulske Arene, 26. kolovoza na velikom koncertu otvorenja na kojem nastupaju Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points. Već sljedeći dan, festival se seli na predivne lokacije – tvrđavu Punta Christo i poluotok Štinjan te pripadajući mu kamp i festivalsku plažu. Uz preko 200 izvođača, Dimensions festival s posebnim ponosom najavljuje dolazak glavnog ovogodišnjeg gosta, rodonačelnika funka – Georgea Clintona i njegovu Parliament-Funkadelic obitelj!

Upravo na Dimensions festivalu zapanjujućih 35 godina karijere obilježit će Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe, a festival s veseljem najavljuje povratak još jednih techno velikana – detroitski kolektiv Underground Resistance. Na tvrđavu Punta Christo pored Pule vraća se festivalska ikona Moodymann, a stiže još jedna ključna figura house glazbe, Lil Louis. Britanski elektronički dvojac Mount Kimbie na tvrđavu donose jednu posve drugačiju glazbenu dimenziju. Moderne, eksperimentalnije inačice bass glazbe predstavljaju Boddika i Loefah, dva iznimna britanska producenta. Dozu čistog i oštrog techno zvuka po kojem prepoznajemo kultni europski klub, berlinski Berghain, prenijet će na obalu Hrvatske neki od domaćina kluba – Ben Klock i Rodhad.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za Dimensions po cijeni od 660 kuna mogu se nabaviti na stranicama Pozitivnog ritma, u Entrio sistemima, te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Ulaznice za koncerte otvorenja za Dimensions po cijeni od 240 kuna u prodaji su i mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

, , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala