Kategorije: Top Vijesti

Dekmantel festival u Hrvatskoj predstavlja Selectors – novi festival i seriju kompilacija

  • Datum objave: 19.01.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Nizozemski festival Dekmantel najavio je dolazak u Hrvatsku, a festivalski događaj Selectors u njihovoj režiji održat će se od 1. do 5. rujna 2016. godine u Tisnom.

Selectors Poster

Selectors je koncept koji predstavlja novi intimni festival i seriju kompilacija, a fokusira se na umjetnost DJ-inga te promicanje sjajnih DJ-ejeva koji su skupljanje ploča i glazbe te njeno puštanje pretvorili u umjetnost. Selectors festival održat će se na prekrasnoj lokaciji The Garden Resort u Tisnom i to za samo 1500 ljudi, uz nastupe imena kao što su Hunee, Daniele Baldelli, Helena Hauff, The Black Madonna i Motor City Drum Ensemble, a intimni festival predstavit će neke od najboljih i najtalentiranijih DJ-eva na svijetu.

Osnivač Dekmantela Thomas Martojo: “Odmah smo se zaljubili u intimnu i prekrasnu lokaciju u Tisnom i smatramo ju savršenim mjestom na kojem možemo predstaviti našu Dekmantel priču i proširiti cijelu ideju koja stoji iza nje.” Tijekom dana festival Selectors će se održavati u malenom privatnom zaljevu u Tisnom, dok se noćni dio seli u jedan od najboljih klubova Barbarella’s.

VIII - credit Khris Cowley

Program će predstaviti duge setove nekih od najboljih DJ-eva, a sve je to kombinirano s Dekmantel vizijom festivalske atmosfere, produkcije i odličnog ozvučenja. Počevši od ožujka 2016., Dekmantel će pokrenuti dugo iščekivanu seriju kompilacija Selectors, a za prva tri poglavlja su zaduženi Motor City Drum Ensemble, Young Marco i Joy Orbison te će svaka kompilacija sadržavati kolekciju pomno biranih tonova.

Njemački dečko Motor City Drum Ensemble nastupa na Dekmantel događajima od 2009. godine i zbog toga je odabran je za predvodnika Selectors kompilacije. Kako sam kaže, njegova selekcija će uvrstiti trake do kojih je teško doći, sve kako bi ih približio mladima. Više o kompilaciji pronađite ovdje. 

VII - credit www.timertl.com

Ulaznice kreću u prodaju 25. siječnja 2016., a zbog ograničenog kapaciteta potrebno je registrirati se na web stranici.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala