Kategorije: Domaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Darko Rundek gost Student Day Festivala

  • Datum objave: 11.04.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Svjetska glazbena zvijezda, Darko Rundek zabavljat će tisuće mladih na jubilarnom petom izdanju riječkog Student Day Festivala! Djevojke u ljetnim haljinama volim, Šal od svile, Ena samo su neki od hitova nezaobilazne legende hrvatske i svjetske glazbene scene koji će veliku pozornicu ovogodišnjeg Student Day Festivala ucrtati na kartu top svjetskih studentskih događanja.

Darko Rundek karijeru je započeo sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu Haustor. Nakon preseljenja u Pariz režirao je nekoliko kazališnih i radio drama a 1997. godine izdao je svoj prvi album Apokalipso. Uskoro osniva grupu Rundek Cargo Orkestar a nakon nekoliko godina s postojećim članovima, violinisticom Isabel i instrumentalistom Ducom Vranićem preimenuje je u Rundek Cargo Trio. Rundek Cargo Trio svoj prvi album Blue Airplane izdaju 2010. godine te postižu veliki svjetski uspjeh. Spoj balkanskog i europskog zvuka publiku ostavlja bez daha gdje god se pojave, a danas su vrlo traženi izvođači diljem Europe.

Peto izdanje najveće studentske zabave u regiji očekuje nas od 29. – 31. svibnja 2014., a u tri festivalska dana mlade će na dvije pozornice zabavljati vodeći hrvatski i regionalni glazbenici. Bogati kulturni, sportski i zabavni program Rijeku će i ove godine pretvoriti u regionalno studentsko središte, a na događaju se očekuju nekoliko tisuća mladih.

Student Day Festival, koji organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i udruga RiKUP, osmišljen je kao druženje za školarce i studente ali i sve građane koji se žele pridružiti najvećoj zabavi u regiji. U centru grada studenti i građani Rijeke uživati će u bogatom sadržaju kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti te glazbenim poslasticama hrvatskih i regionalnih glazbenika.

, ,

popis festivala