Kategorije: Lifestyle Festivali

BMX dan ispunio očekivanja

  • Datum objave: 28.08.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Najiščekivaniji dan Pannonian Challengea XIII svakako je bila subota koja je već tradicionalno rezervirana za vozače BMX-a. Uz prepune tribine i glasno bodrenje, natjecanje su započeli amateri, a ove su godine čak dva natjecatelja iz Hrvatske završila na pobjedničkom postolju, Dino Džepina na prvom i Marin Ranteš na trećem mjestu dok se između njih se smjestio Andrew Toth iz Mađarske. U finalu su još billi Marko Žido, Jakov Petrinec, Roko Jelaska, Andrija Ružić, Sandro Vego, Zvonimir Sudarić i Ivan Svalina.

Nakon amatera uslijedilo je ono što su svi željno iščekivali – kvalifikacije pro vozača. Nakon dvije vožnje dobili smo i 15 finalista. Samo finale okupilo je najviše publike, tribine su bile popunjene do zadnjeg mjesta, a oni koji nisu na vrijeme zauzeli svoje mjesto u neposrednoj blizini borilišta, vratolomije su pratili preko videozida na Srednjoškolskom igralištu. Neposredno prije finala publiku su dodatno zagrijale i plesačice plesnoga studia “Shine”.

U iznimno napetoj završnici, uz mnoštvo uspjelih i neuspjelih trikova, pobjednikom trinaestog Pannoniana proglašen je Daniel Dhers iz Venezuele koji je ujedno osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 2000 eura, drugi i treći su bili Česi Michael Beran te Ondra Slez koji su osvojili 1000 odnosno 700 eura. Na četvrtom mjestu je Drew Bezanson iz Kanade s nagradom od 500 eura, a peto mjesto je osvojio neponovljivi Martyn Cooper iz Engleske s nagradom od 300 eura. Natjecatelji dalje slijede: Bjorn Mager, Igor Vukadinović, Danny Josa, Senad Grosić, Daniel Juhasz, Isaac Lesser, Zdenda Pesek, Jack Fahey, Szanto Balint i Vilibald Vitek.

Nakon proglašenja publika se preselila u dvorište Vege, gdje su ih zabavljali Kymera, In Ruff, Ska Pécs, Srečna mladina, Sentence te kao posebno iznenađenje večeri Gužva u 16-ercu. After je održan u K Top-u.

,

popis festivala