Kategorije: AktualnoDomaći FestivaliNovosti

Backyard Art Festival – festival za sva osjetila

  • Datum objave: 05.06.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Backyard Art Festival je osmišljen kao manifestacija koja kroz svoj program obuhvaća područja kulture, glazbe i sportskih aktivnosti, podijeljen je u glavne i sporedne zone na različitim lokacijama u gradu, a održava se od 17. do 19. srpnja u Donjem Miholjcu.

Glavni ciljevi festivala su revitalizacija mjesta i zajednice putem društvenog djelovanja, kulturno unapređenje, turistička promocija i “brendiranje” grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, unapređivanje turističke ponude, doprinos kulturnoj decentralizaciji zemlje, okupljanje različitih generacija, poticanje mladih i talentiranih ljudi, podizanje ekološke svijesti te međunarodna suradnja.

Kulturni program manifestacije obuhvaća izložbu slika pod nazivom “Miholjac kroz povijest” koja će biti postavljena na otvorenom (printovi slika uz šetnicu malog parka), akustična i jazz glazbena događanja, izložbu artističkih instalacija, light art, graffiti, oslikavanje murala s motivima grada i županije te raznovrsne radionice prilagođene različitim uzrastima dok će sportski program biti realiziran kroz natjecanja u košarci, biciklizmu i pumptrack-u.  Na štandovima u srednjem parku predstavit će se obrtnici, poduzetnici, udruge te OPG-ovi s hrvatske i mađarske strane granice, a kako bi u festivalu mogle uživati sve dobne skupine, za sve klince su u pripremi radionice na kojima će kroz poučan i zabavan način naučiti nešto novo.

Glazbeni program obogatit će makedonski ska/ punk /reggae bend Superhiks, beogradski noise pop Artan Lili, Edo Maajka, mađarski ska Ska-Pécs, Kandžija i Gole Žene, hc/ punkeri Debeli Precjednik, zagrebački reggae/ dub Antenat, The Rock Flock (punk rock iz Pleternice), beogradski reggae/ dub Hornsman Coyote & Soulcraft, domaći garage/ rock Trip Kirby , Audio InFunktion, DJ Oliver i Max!

Festivalsku ulaznicu po cijeni od 80kn ili dnevnu (50kn) možete kupiti putem Entrio sustava.

a

Ako želite pridonijeti organizaciji prvog Backyard Festivala, evo prilike! Prijave na linku!

baf.com.hr

, , , , , , , , , , , , ,

popis festivala