Kategorije: AktualnoClubbing & KoncertiNovosti

Anthony B & Bornfire Band 1. svibnja uživo u Puli

  • Datum objave: 30.04.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Nakon vruće zimske sezone, iščekujemo skori početak sunčanih zabava na tvrđavi Punta Christo! Prava najava ljetnih zbivanja vas očekuje na Prvi Maj i to na pulskoj tvrđavi Kaštel, gdje nastupa jedan od najvećih reggae izvođača današnjice: Anthony B s Bornfire Bandom! Uz njih skačemo i uz domaću ekipu koja dokazano ne može pogriješiti: Filip Motovunski, Sheco i Pulap Reggae Station!

Facebook event –> facebook.com/events/614252838704597

Anthony B

Jedan od istinskih velikana suvremenog reggaea, Anthony B svoju duhovnu i glazbenu borbu započinje kao DJ na rodnoj Jamajci, a zatim kreće s autorskim stvarima. Još i prije kultnog prvog albuma Real Revolutionary iz 96-te, izdaje hitove Repentance Time, Fire pon Rome, Rumour i Raid di Barn, koji postaju moderni klasici! Godinu dana kasnije, politički aktivnom Nah Vote Again podiže svijest lokalne zajednice i sprječava nerede na državnim izborima u domovini. Naravno, uspjeh je odjeknuo diljem svijeta i otad neumorno izdaje albume, surađuje i nastupa uživo, čuven po visokokvalitetnom i energičnom live nastupu!

Osim što ga znaju po živopisnim bojama afričke odjeće i nezaobilaznom ceremonijalnom štapu, fanovi Anthony B-a su prije svega privučeni autentičnom duhovnošću i oštrim porukama koje se provlače kroz njegove pjesme. Vođen izvornim reggae duhom, dubinom je poruke podigao liričke, ali i glazbene standarde: poznat je po kvaliteti produkcije i izvedbe prilikom svojih monumenalnih nastupa. Ne bez razloga, surađivao je s velikim imenima scene, među kojima izdvajamo: Sizzla, Bone Crusher, Akon, Wyclef Jean, Snoop Dogg, R. Kelly, Martina… Očekuje vas intenzivan nastup izuzetno nadarenog, nadahnutog i pozitivnog umjetnika, čija glazba pruža i puno više od zabave!

–> www.anthonybmusic.net

Filip Motovunski

Filip Motovunski je dnb/hiphop/jungle DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri, gdje je započeo karijeru kao član hiphop/dnb/jungle grupe PCP. Dio je kanadskog labela Junglexpeditions i njemačkog Breaks Per Minute (BPM Rec.). U zadnjih osam godina vrtio je na preko 500 partyja u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, i Njemačkoj, te često surađuje s DJ Rahmaneejem iz Beograda. Nedavno je pokrenuo projekt NOON pod kojim je izdao Noonshine EP za BPM Rec, a već ga prepoznaju mnogi veliki artisti kao Ed Solo, DJ Marky… Upravo njemu možemo zahvaliti što je Hrvatska doslovno poludjela za drum&bass soundom, dok njegova produkcija uveseljava svakog clubbera diljem Lijepe naše, pa čak i šire.

–> soundcloud.com/filip-motovunski
–> facebook.com/filip.motovunski

Sheco

Pulski DJ koji se mixanjem bavi od kraja 2010. godine. Član je Seasplash Crewa, te sudjeluje u organizaciji Showcase partyja gdje nastupaju mnogi afirmirani i neafirmirani DJ­-i. U njegovim setovima prevladavaju d’n’b i jungle, a uz nastupe na lokalnim partyjima te na festivalima Seasplash, Outlook, Trnfest, bilježi brojne nastupe u Zagrebu, Rijeci, Trstu, Ljubljani…

–> soundcloud.com/sheco_89
–> facebook.com/ShowcasePula

Pulap Reggae Station

Počeo je kao projekt za radio emisiju na Radio Puli 2010. god s ciljem promocije reggae i dancehall kulture na ovim prostorima i šire. U tijekom emitiranja svakog tjedna Pulap Reggae Station je dosegnuo do svakog kutka zemaljske kugle i oraspoložio mnoge večeri nedjeljom. Pulap Reggae Station čine bivši članovi King Shango Sounda: Shugman, Brada Selecta i Zj Sinke te Hot Steppa & Fyah Steppa.

Od prošle godine Pulap Reggae Station je krenuo i sa svirkama na lokalnim eventima kao što je Fort Punta Christo Closing Party, Catch Me If You Can, Showcase te Seasplash Platforma.

–> soundcloud.com/pulap_station
–> facebook.com/pages/PulaP­Reggae­Station/170362166358310

Ulaznice: 60 kn u pretprodaji / 75 kn na dan

ONLINE
–> www.entrio.hr/event/anthony-b-bornfire-band-jam-live-on-stage-kastel-pula-2365

, , , , ,

popis festivala