Kategorije: AktualnoClubbing & KoncertiNovosti

3 koncerta u Tvornici kulture

  • Datum objave: 29.04.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Tvornica kulture najavljuje tri sjajna koncerta kojima će dodatno pojačati već izuzetno jak proljetni program. Praznik rada, 1. svibanj, provest će uz Elemental. Tjedan dan kasnije, 8.5., u goste dolaze kultni ethno punkeri Kultur Shock, dok će 8. lipnja u Tvornici nastupiti Edo Maajka.

„Uštekaj se u sindikat“ – naslov je koncerta zagrebačke grupe Elemental, koji na Međunarodni praznik rada svojim članovima i svim zainteresiranim građanima poklanjaju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati. Osim obilježavanja Praznika rada uz dobru glazbu i zabavu u najprikladnijem mogućem mjestu – Tvornici kulture, mladi sindikalisti ovim koncertom žele skrenuti pozornost na važnost angažmana mladih u borbi za svoja radnička prava, a grupu Elemental izabrali su zbog kvalitetne, ali i društveno angažirane glazbe.
Grupa Elementaldjeluje od 1998. g., isprva kao rap trojac, a prekretnicu doživljava 2002. kada objavljuju svoj drugi album „Tempo Velegrada/Demiurg“ kojim se približavaju svojem sadašnjem zvuku sa živim bendom. U novoj, sedmeročlanoj postavi, slijede albumi „Male stvari“ (2004.), „Pod pritiskom“ (2007.) i „Vertigo“ (2010.), za koje dobivaju niz nagrada, a intenzivna koncertna aktivnost vodi ih po brojnim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije. 

Među nizom društveno angažiranih pjesama izdvaja se singl „Zašto te imam“ iz 2007., koji je zbog eksplicitnog spota i teksta pjesme bio zabranjen na većini televizijskih postaja, ali ga je zato na YouTube-u pogledalo više od 400,000 ljudi. S vremenom zvuk grupe postaje sve žešći i oštriji, a u svojim se tekstovima sve više bave socijalnim temama.
Glazba Elementala odavno je prerasla čisti rap u kojem leže njihovi počeci, a kako danas zvuče u kombinaciji različitih žanrova i što poručuju svojim britkim i angažiranim tekstovima provjerite sami 1. svibnja u Tvornici Kulture.

Ulaznice

Za ulaz na koncert moraju se podići besplatne ulaznice u Tvornici kulture.

article_big_1326270931elemental_press1

KULTUR SHOCK
SRIJEDA, 8. SVIBNJA 2013.

Za razliku od većine „sezonskih“ glazbenih pojava, Kultur Shock tvrdoglavo drma scenom već petnaest godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta! Nepripremljenim ušima rade doslovni kulturološki šok svojom kombinacijom buke i melodioznosti, žestine i emocija, a tko god je vidio njihov živi nastup, dolazi opet!
Ovog proljeća dolaze i u našu regiju pa ćemo ih moći uživo gledati u Mariboru, Ljubljani, Splitu, Zagrebu i Novom Sadu.

Kao i svaki album koji je ovaj sekstet iz Seattlea objavio, novi EP „Tales of Grandpa Guru, Vol.1“ je avantura koja vas vodi kroz balkanske korijene pjevača Srđana Jevđevića i gitariste Vala Kiossovskog. Ali, umjesto da nastoje biti „popistični“ i slatkasti (što je uglavnom standard današnjeg Balkan-etno zvuka), napucali su ovaj materijal prštećim gitarama, tutnjajućim bubnjevima njujorškog bubnjara Chrisa Stromquista i preciznim bas linijama Guy Michael Davisa, koji dolaze ravno iz američkog undergrounda i hard rocka. Uz njih, čudesna violinistica Paris Hurley i diva američke jazz/eksperimental/avangardne scene Amy Denio isporučuju melodije i solaže kao da su i same odrasle u nekakvom zabitom selu na brdovitom Balkanu. I sve ovo iz pozicije iskusnih muzičara, svjesnih da više ništa ne moraju dokazivati i uživajući u tome što rade, do krajnjih granica.

Iako često uspoređivani sa System of a Down, koji su također njihovi štovatelji, te kolegama sa turneja Gogol Bordello, Kultur Shock su kroz godine razvili kompletno novi i njima svojstven stil, sa nepogrešivim prizvukom i stavom koji se nikako ne može uniformirati, čak niti ugurati u postojeće žanrovske ladice. Njihov živi set uključuje novi album kao jezgru, zajedno s kompilacijom njihovih starijih, a odličnih pjesama!

Ulaznice:
Ulaznice u pretprodaji iznose 60 kn, dok će na dan koncerta koštati 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar
• Punkt (Branimir centar)
• www.entrio.hr

Kultur Shock at the Seattle Center

EDO MAAJKA
PETAK, 7. LIPNJA 2013.

Jedan od najboljih repera ovih prostora, Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka, nastupit će u Tvornici kulture 7. lipnja. Legendarni hip hoper, sada trajno nastanjen u Izraelu donosi u klub u Šubićevoj pregršt oštrih rima, zaraznih refrena i teških beatova iz svih faza njegove karijere.
Na set listi naći će se hitovi sa svih pet studijskih albuma, od epohalnog debija “Slušaj mater”, megahitova “No Sikiriki” i “Stig’o ćumur”, hvaljenog četvrtog izdanja “Balkansko, a naše”, pa sve do odličnog prošlogodišnjeg “Štrajk mozga” ne kojem se Edo predstavio u možda i najžešćem izdanju dosad.
Na jednom od najvažnijih hip hop koncerata ovog proljeća u Zagrebu Edu će pratiti DJ-i Oli Do Boli I jedan od najtalentiranijih bosansko-hercegovački DJ A Skitzo.

Ulaznice:
Ulaznice u pretprodaji iznose 50 kn, dok će na dan koncerta koštati 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar
• Punkt (Branimir centar)
• www.entrio.hr

1EdoMajka

 

, , , ,

popis festivala