Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

17. Pannonian Challenge otvorio svoja vrata

  • Datum objave: 19.07.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Adrenalin, vrućina, glazba, smijeh, zabava. I, naravno, bezbroj trenutaka u kojima stane dah. To je Pannonian Challenge, istinski ekstremni spektakl, najveći festival ekstremnog sporta i glazbe u regiji i ovom dijelu Europe, koji je jučer u Osijeku po 17. put otvorio svoja vrata.

pannonian

Iako je kiša omela prvi vikend, kada su svoje majstorije trebali pokazati skejteri i roleri, festival je danas pozvao Sunce u pomoć i najavio svoje najspektakularnije izdanje do sada.

UCI BMX Freestyle Park World Cup najprestižnije je svjetsko BMX natjecanje, na čijoj se listi vozača želi naći baš svaki BMXer svijeta, a ono ovaj tjedan sav svoj sjaj prezentira upravo u Osijeku.

Svjetska serija poznatija kao FISE World Series u potrazi za najboljim od najboljih BMX velikana svijeta ove godine obišla je Francusku, zatim se upravo preselila u Hrvatsku, a potom putuje prema Kanadi i Kini.

A ono čemu će svjedočiti posjetitelji ovogodišnjeg Pannoniana i milijuni onih koji će ga pratiti uživo putem svojih malih ili velikih ekrana, doista nije svakodnevni prizor.

Marin Ranteš

Marin Ranteš Hrvat je u kojeg će ovog tjedna biti uprte sve oči. On je naš najbolji BMX vozač koji se polako, ali sigurno penje prema samom svjetskom vrhu.

Osim njega, na Pannonian stiže i Daniel Dhers, jedan od onih koji godinama čuva sami vrh svjetske top ljestvice, a koji je stalni gost ovog osječkog festivala. Tu su još i Mike Varga, Logan Martin, Michael Beran, Kostya Andreev i još mnogi drugi.

Već u srijedu 20. srpnja vozači zauzimaju park i treniraju za četvrtak kada počinju kvalifikacije. U petak (23.7.) je na rasporedu polufinale, a veliko finale počinje u subotu (23.7.) od 20:30. Oni koji ne mogu skoknuti do Osijeka cijeli spektakl uživo će moći pratiti na SPTV i portalu vijesti.hr.

Pannonian-music-lineup-post

Osim ekstremnog sportskog dijela, ekstremne su i večeri festivala. Naime, već od danas startaju glazbene večeri uz poznata domaća i strana imena.

Headliner festivala je britanski bend MODESTEP, koji će zapaliti atmosferu u petak 22. srpnja, a završna večer (23.7.) rezervirana je za r’n’b svima već poznatih DJ-a Phat Phillija i Bizze Bodege. Više informacija na www.pannonian.hr.

, , , , , , , ,

popis festivala